Stara maslina

Članovi Udruge maslinara Kaštela “Mastrinka” aktivno su uključeni u brigu o 1500 godina Staroj kaštelanskoj maslini, smještenoj u Kaštel Štafiliću. U suradnji s partnerima – Društvom za očuvanje lokalne baštine Kaštela “Bijaći”, predstavnicima Instituta za jadranske melioracije i kulturu krša, Javnom ustanovom More i krš, Srednjom školom Braća Radić  TZ Grada Kaštela obavljaju rezidbu, gnojidbu i branje stare kaštelanske ljepotice te je rado promoviraju kao jedan od simbola Kaštela. Uz to sudjelovali su i u organizaciji Kiparsko-slikarske kolonije “1500 godina stara kaštelanska maslina – zaštićeni spomenik prirode – Kaštela” 2019. i 2020. godine.

Objave

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

𝐑𝐄𝐙𝐈𝐃𝐁𝐀 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐌𝐀𝐒𝐋𝐈𝐍𝐄

Rezidba Stare masline u Kaštel Štafiliću jutros, a galerija slika slijedi u nastavku.

www.youtube.com/watch?v=k9DpEHTNMUc

#projekti #staramaslina #umkmastrinka
... See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

𝐑𝐄𝐙𝐈𝐃𝐁𝐀 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐊𝐀𝐒̌𝐓𝐄𝐋𝐀𝐍𝐒𝐊𝐄 𝐌𝐀𝐒𝐋𝐈𝐍𝐄

Društvo 'Bijaći' u suradnji s Gradom Kaštela, Javnom ustanovom More i krš, Udrugom 'Mastrinka', Srednjom školom Braća Radić, Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu organizira rezidbu Stare masline u Kaštel Štafiliću koja će se održati u 𝐩𝐞𝐭𝐚𝐤 𝟐𝟔. 𝐨𝐳̌𝐮𝐣𝐤𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟏. 𝐠𝐨𝐝. 𝐮 𝟎𝟗 𝐬𝐚𝐭𝐢.
Kao i prijašnjih godina, grančice Stare masline poslat će gradovima prijateljima iz Republike Hrvatske, a svi zainteresirani građani mogu doći i uzeti grančicu za blagoslov na Cvjetnicu, uz poštivanje epidemioloških mjera.

#umkmastrinka #projekti #staramaslina
... See MoreSee Less

𝐑𝐄𝐙𝐈𝐃𝐁𝐀 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐊𝐀𝐒̌𝐓𝐄𝐋𝐀𝐍𝐒𝐊𝐄 𝐌𝐀𝐒𝐋𝐈𝐍𝐄 Društvo Bijaći u suradnji s Gradom Kaštela, Javnom ustanovom More i krš, Udrugom Mastrinka, Srednjom školom Braća Radić, Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu organizira rezidbu Stare masline u Kaštel Štafiliću koja će se održati u 𝐩𝐞𝐭𝐚𝐤 𝟐𝟔. 𝐨𝐳̌𝐮𝐣𝐤𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟏. 𝐠𝐨𝐝. 𝐮 𝟎𝟗 𝐬𝐚𝐭𝐢.
Kao i prijašnjih godina, grančice Stare masline poslat će gradovima prijateljima iz Republike Hrvatske, a svi zainteresirani građani mogu doći i uzeti grančicu za blagoslov na Cvjetnicu, uz poštivanje epidemioloških mjera. #umkmastrinka #projekti #staramaslina

𝐁𝐄𝐑𝐁𝐀 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐌𝐀𝐒𝐋𝐈𝐍𝐄

Stara maslina u Kaštel Štafiliću, ovogodišnji kandidat za hrvatsko stablo 2020. godine pod nazivom “𝐁𝐚𝐤𝐚 𝐦𝐚𝐬𝐥𝐢𝐧𝐚” i nakon 1500 godina daje plodove.
Unatoč koroni, uz poštivanje epidemioloških mjera jučer je održana tradicionalna godišnja berba Stare masline u kojoj su sudjelovali članovi Društva Bijaći i Udruge maslinara Kaštela “Mastrinka”, predstavnici Javne ustanove More i krš, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, djelatnici Vlastitog pogona i učenici osnovne škole Bijaći.
Ukupno je ubrano 112 kg ploda Stare masline, od čega je dobiveno 11 litara ulja.

Galeriju s berbe možete pogledati u prilogu, a nadamo se da će nas Stara ljepotica i dogodine nastaviti darivati svojim plodovima.

#staramaslina #projekti
... See MoreSee Less

𝐁𝐄𝐑𝐁𝐀 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐌𝐀𝐒𝐋𝐈𝐍𝐄 Stara maslina u Kaštel Štafiliću, ovogodišnji kandidat za hrvatsko stablo 2020. godine pod nazivom “𝐁𝐚𝐤𝐚 𝐦𝐚𝐬𝐥𝐢𝐧𝐚” i nakon 1500 godina daje plodove. 
Unatoč koroni, uz poštivanje epidemioloških mjera jučer je održana tradicionalna godišnja berba Stare masline u kojoj su sudjelovali članovi Društva Bijaći i Udruge maslinara Kaštela “Mastrinka”, predstavnici Javne ustanove More i krš, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, djelatnici Vlastitog pogona i učenici osnovne škole Bijaći. 
Ukupno je ubrano 112 kg ploda Stare masline, od čega je dobiveno 11 litara ulja. Galeriju s berbe možete pogledati u prilogu, a nadamo se da će nas Stara ljepotica i dogodine nastaviti darivati svojim plodovima. #staramaslina #projekti

11 months ago

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka

Kiparsko-slikarska kolonija "1500 godina stara kaštelanska maslina - zaštićeni spomenik prirode - Kaštela 2020."Treća po redu Kiparsko-slikarska kolonija "1500 godina stara kaštelanska maslina - zaštićeni spomenik prirode - Kaštela 2020." u organizaciji Grada Kaštela, TZ Kaštela, Muzeja Kaštela, Bijaća društva za očuvanje kulturne baštine Kaštela, udruge Šušur i Udruge maslinara Kaštela "Mastrinka".

Foto: PSG

#staramaslina #projekti
... See MoreSee Less

Kiparsko-slikarska kolonija 1500 godina stara kaštelanska maslina - zaštićeni spomenik prirode - Kaštela 2020.

1 years ago

Udruga maslinara Kaštela Mastrinka

𝐒𝐓𝐀𝐑𝐀 𝐋𝐉𝐄𝐏𝐎𝐓𝐈𝐂𝐀

Dok su pripreme za Noć mladog maslinovog ulja - Kaštela 2020. u punom jeku šteta bi bila proći pokraj ove 1500 godina stare ljepotice i ne slikati je.
Foto: PSG

#NMMU #staramaslina #aktivnosti #projekti
... See MoreSee Less

𝐒𝐓𝐀𝐑𝐀 𝐋𝐉𝐄𝐏𝐎𝐓𝐈𝐂𝐀 Dok su pripreme za Noć mladog maslinovog ulja - Kaštela 2020. u punom jeku šteta bi bila proći pokraj ove 1500 godina stare ljepotice i ne slikati je. 
Foto: PSG #nmmu #staramaslina #aktivnosti #projekti

𝐁𝐄𝐑𝐁𝐀 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐌𝐀𝐒𝐋𝐈𝐍𝐄

Berbi Stare masline uz Društvo Bijaće, UMK Mastrinka, predstavnike Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, te predstavnike Javne ustanove More i krš jučer su se pridružili i dogradonačelnik Kaštela Grgica Benutić, djelatnici Vlastitog pogona, vatrogasci DVD-a Kaštel Gomilica, učenici Srednje škole Braća Radić, učenici Osnovne škole Bijaći, te djeca iz vrtića Maslina. Ukupno je ubrano 140 kg ploda stare masline, od čega je dobiveno 18 litara ulja. Hvala svima na sudjelovanju i ugodnom druženju!

#staramaslina #projekti
... See MoreSee Less

𝐁𝐄𝐑𝐁𝐀 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐌𝐀𝐒𝐋𝐈𝐍𝐄 Berbi Stare masline uz Društvo Bijaće, UMK Mastrinka, predstavnike Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, te predstavnike Javne ustanove More i krš jučer su se pridružili i dogradonačelnik Kaštela Grgica Benutić, djelatnici Vlastitog pogona, vatrogasci DVD-a Kaštel Gomilica, učenici Srednje škole Braća Radić, učenici Osnovne škole Bijaći, te djeca iz vrtića Maslina. Ukupno je ubrano 140 kg ploda stare masline, od čega je dobiveno 18 litara ulja. Hvala svima na sudjelovanju i ugodnom druženju! #staramaslina #projekti
Load more
Scroll Up