Maslinarstvo

Alatnica

Udruga trenutno raspolaže s atomizerom, motornom pilom, gajbama za plodove i grabljicama za branje maslina. U planu je kupiti još jedan atomizer, trimer, električne škare i električni stroj za branje maslina – tresač i akumulator. Također, željeli bismo osigurati i skale, vizir, pregaču za branje maslina, ručnu pilu i ručne škare te maske i rukavice.

Našim članovima trenutno nudimo posudbu gajbi i grabljica besplatno.

Motornu pilu za rezidbu ili berbu dajemo u najam po simboličnoj cijeni od 50 kn po danu kako bismo mogli nabaviti novu opremu koja će biti na raspolaganju našim članovima. Kapara koja se daje prilikom preuzimanja motorne pile iznosi 500 kn i bit će vraćena po povratku alata ukoliko ne bude bilo nikakvih oštećenja.

Pravilnik o posudbi opreme u vlasništvu UMK “Mastrinka” dostupan je na sljedećoj poveznici: Pravilnik o posudbi opreme.

Ukoliko ste zainteresirani za doniranje opreme i radnih materijala koje ćemo moći posuđivati članovima za poljoprivredne aktivnosti slobodno nam se obratite na broj 095/851-5482 ili mailom na mastrinka@mastrinka.hr.

Grupna kupnja

Organiziramo grupnu kupnju poljoprivrednih potrepština. Tijekom godina ostvarili smo uspješnu suradnju sa brojnim zastupnicima  agrokemikalija i drugih proizvoda. Članovi UMK “Mastrinka”  popust mogu ostvariti uz predočenje važeće članske iskaznice. Trenutno su aktivne sljedeće pogodnosti:

  • od veljače 2020. godine članovi Udruge maslinara Kaštela “Mastrinka” mogu ostvariti 5% popusta na gotovinsko plaćanje u Poljoapoteci Viti, na adresi Biskupa Pavla Žanića 35, Kaštel Novi
  • od listopada 2020. članovi UMK “Mastrinka” mogu ostvariti popust od 10% na gotovinu na sav asortiman osim na mineralna gnojiva za koja će dobiti 5% popusta u Poljocentru Olea u Kaštel Gomilici na adresi Cesta dr. F. Tuđmana 1. Za plaćanje karticama nema popusta na mineralna gnojiva, a na ostali asortiman popust iznosi 5%. 
  • Članovi mogu ostvariti 10% popusta na gotovinu ili na plaćanje virmanom preko žiro računa u trgovini VRELKO, Put Banovine, Kaštel Stari; na sljedeće proizvode: gnojiva tvrtke FOMET: FERTILDUNG 25/1 (65,00 kn/kom), HORTIFLOR 25/1 (65,00kn/kom), ECOFERO plus 250 25/1 (85,00kn/kom), DUNG NPK3-6-12S+2mgo+10C 25/1 (110,00kn/kom- org. min. gnojivo u briketu); VIGORAMIN B 1/1 – 60,00 lit. Popust od 5% na gnojivo NPK 7-20-30 25/1 PETROKEMIJA (4,80 kn/kg). Popust od 10% na mreže za berbu maslina s prorezom (od 166 do 659kn), cerade sa prorezom (od 256 do 448kn), prostirke (od 168 do 231kn) ovisno o dimenzijama.
  • Članovi mogu preraditi masline u Uljari Vukšić, na adresi Don Frane Bulića 169A, Solin po cijeni od 1,10 kn/kg, bez obzira na količinu.
  • Članovi mogu ostvariti 7% popusta na MPC za organsko gnojivo Plantella organik masline i Biogrenu te 10% popusta na Arbosan voćarski vosak od 350 g i Bio Plantella bakar od 35 g. Popust možete ostvariti u Poljoapoteci Viti u Kaštel Novom, za gotovinsko plaćanje, do 30.11.2020..
  • Članovi UMK Mastrinka mogu ostvariti popust od 20% u trgovini Viti na proizvode OPG Pezelj, u pakiranju od 5 i 12 litara.

    U ponudi su tekuća gnojiva, humus, biostimulatori, sredstva za zaštitu bilja na ekološkoj bazi itd., koji su pogodni i za ekološku poljoprivredu. Zainteresirani za kupovinu proizvoda mogu nazvati i direktno gdina. Pezelja za konzultacije o proizvodima i informacije o ponudi na broj 095/397-3007, a materijale s više informacija o proizvodima možete preuzeti u nastavku:

    Katalog proizvoda Tilurium Organic, Edukativna brošura, Općenito o OPG Pezelj.

Savjetodavna

Jedna od iznimno važnih aktivnosti Udruge maslinara Kaštela “Mastrinka” je pravovremeno informiranje članova o najvažnijim maslinarskim aktualnostima. Zasigurno najznačajniju ulogu u informiranju poljoprivrednih proizvođača ima Poljoprivredno Savjetodavna služba Ministarstva poljoprivrede čije obavijesti prosljeđujemo našim članovima putem SMS-a, internetske stranice i društvene mreže Facebook-a. Obavijesti Savjetodavne službe možete pratiti i na njihovim internetskim stranicama https://www.savjetodavna.hr/na kojima možete pronaći i korisne publikacije o maslinama i maslinarstvu. U nastavku smo izdvojili neke od njih, uz dopuštenje Savjetodavne službe sa ciljem informiranja i edukacije maslinara:

Scroll Up