Maslinarstvo

Alatnica

Udruga trenutno raspolaže s atomizerom, motornom pilom, gajbama za plodove i grabljicama za branje maslina. U planu je kupiti još jedan atomizer, trimer, električne škare i električni stroj za branje maslina – tresač i akumulator. Također, željeli bismo osigurati i skale, vizir, pregaču za branje maslina, ručnu pilu i ručne škare te maske i rukavice.

Našim članovima trenutno nudimo posudbu gajbi i grabljica besplatno.

Motornu pilu za rezidbu ili berbu dajemo u najam po simboličnoj cijeni od 50 kn/6,64 EUR  po danu kako bismo mogli nabaviti novu opremu koja će biti na raspolaganju našim članovima. Kapara koja se daje prilikom preuzimanja motorne pile iznosi 500 kn/66,36 EUR i bit će vraćena po povratku alata ukoliko ne bude bilo nikakvih oštećenja.

Pravilnik o posudbi opreme u vlasništvu UMK “Mastrinka” dostupan je na sljedećoj poveznici: Pravilnik o posudbi opreme.

Ukoliko ste zainteresirani za doniranje opreme i radnih materijala koje ćemo moći posuđivati članovima za poljoprivredne aktivnosti slobodno nam se obratite na broj 095/851-5482 ili mailom na mastrinka@mastrinka.hr.

Grupna kupnja

Organiziramo grupnu kupnju poljoprivrednih potrepština. Tijekom godina ostvarili smo uspješnu suradnju sa brojnim zastupnicima  agrokemikalija i drugih proizvoda. Članovi UMK “Mastrinka”  popust mogu ostvariti uz predočenje važeće članske iskaznice. Trenutno su aktivne sljedeće pogodnosti:

  • od veljače 2020. godine članovi Udruge maslinara Kaštela “Mastrinka” mogu ostvariti 5% popusta na gotovinsko plaćanje u Poljoapoteci Viti, na adresi Biskupa Pavla Žanića 35, Kaštel Novi
  • od listopada 2020. članovi UMK “Mastrinka” mogu ostvariti popust od 10% na gotovinu na sav asortiman osim na mineralna gnojiva za koja će dobiti 5% popusta u Poljocentru Olea u Kaštel Gomilici na adresi Cesta dr. F. Tuđmana 1. Za plaćanje karticama nema popusta na mineralna gnojiva, a na ostali asortiman popust iznosi 5%. 
  • Članovi mogu ostvariti 10% popusta na gotovinu ili na plaćanje virmanom preko žiro računa u trgovini VRELKO, Put Banovine, Kaštel Stari; na sljedeće proizvode: gnojiva tvrtke FOMET: FERTILDUNG 25/1, HORTIFLOR 25/1, ECOFERO plus 250 25/1, DUNG NPK3-6-12S+2mgo+10C 25/1 (org. min. gnojivo u briketu); VIGORAMIN B 1/1 – 60,00 lit. Popust od 5% na gnojivo NPK 7-20-30 25/1 PETROKEMIJA. Popust od 10% na mreže za berbu maslina s prorezom, cerade sa prorezom, prostirke ovisno o dimenzijama.
  • Članovi mogu preraditi masline u Uljari Vukšić, na adresi Don Frane Bulića 169A, Solin.
  • Članovi mogu ostvariti 7% popusta na MPC za organsko gnojivo Plantella organik masline i Biogrenu te 10% popusta na Arbosan voćarski vosak od 350 g i Bio Plantella bakar od 35 g. Popust možete ostvariti u Poljoapoteci Viti u Kaštel Novom, za gotovinsko plaćanje, do 30.11.2020..
  • Članovi UMK Mastrinka mogu ostvariti popust od 20% u trgovini Viti na proizvode OPG Pezelj, u pakiranju od 5 i 12 litara.

    U ponudi su tekuća gnojiva, humus, biostimulatori, sredstva za zaštitu bilja na ekološkoj bazi itd., koji su pogodni i za ekološku poljoprivredu. Zainteresirani za kupovinu proizvoda mogu nazvati i direktno gdina. Pezelja za konzultacije o proizvodima i informacije o ponudi na broj 095/397-3007, a materijale s više informacija o proizvodima možete preuzeti u nastavku:

    Katalog proizvoda Tilurium Organic, Edukativna brošura, Općenito o OPG Pezelj.

Savjetodavna

Jedna od iznimno važnih aktivnosti Udruge maslinara Kaštela “Mastrinka” je pravovremeno informiranje članova o najvažnijim maslinarskim aktualnostima. Zasigurno najznačajniju ulogu u informiranju poljoprivrednih proizvođača ima Poljoprivredno Savjetodavna služba Ministarstva poljoprivrede čije obavijesti prosljeđujemo našim članovima putem SMS-a, internetske stranice i društvene mreže Facebook-a. Obavijesti Savjetodavne službe možete pratiti i na njihovim internetskim stranicama https://www.savjetodavna.hr/na kojima možete pronaći i korisne publikacije o maslinama i maslinarstvu. U nastavku smo izdvojili neke od njih, uz dopuštenje Savjetodavne službe sa ciljem informiranja i edukacije maslinara: