Kreativno proljeće

Kreativno proljeće je projekt koji se od 2017. odvija na području Grada Kaštela u organizaciji Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Grada Kaštela, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Kaštela i partnerskim institucijama, organizacijama i lokalnim udrugama među kojima je i Udruga maslinara Kaštela “Mastrinka”.

Kreativno proljeće predstavlja cjelovit program događanja koji oplemenjuje postojeću turističku ponudu, značajno doprinosi vidljivosti i prepoznatljivosti Kaštela na nacionalnom i internacionalnom nivou te jača kapacitete lokalnih dionika za isporukom jednog cjelovitog destinacijskog proizvoda u današnjoj industriji doživljaja. Održavanjem manifestacije u razdoblju izvan turističke sezone, odnosno predsezone nastoji se produljiti turistička sezona u gradovima kako bi se osigurao održivi razvoj turizma u gradu.

Tijekom projekta nastaje i “Ulica kaštelanskog crljenka – Kreativna ulica” koja se proteže od Kaštilca u Kaštel Gomilici do Kule Nehaj u Kaštel Štafiliću i ide ulicama i putevima uz morsku obalu, a u njoj se odvijaju izložbe, koncerti, festivali i brojne druge aktivnosti dostupne široj javnosti i turistima. Promoviraju se kultura i tradicija, kao i kreativne i kulturne industrije.

Cilj je ojačati lokalnu zajednicu i lokalne kapacitete poput proizvođača lokalne hrane, organizatora događanja, turističku ponudu i ostale vezane industrije.

Program je podijeljen po tematskim tjednima, koji se svake godine obogaćuju novinama, a uključuje:

1. Vinske uvertire;

2. Kaštelanske Žmule i pijate

3. Kreativne srijede u Ulici kaštelanskog crljenka

4. Filmske radionice i Slow Film Festival

5. Gospodarski forum;

6.Tematske puteve

 7. Jazz, vino i čokolada fest

Objave

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

𝐅𝐄𝐒𝐓𝐈𝐕𝐀𝐋 𝐃𝐎𝐊𝐔𝐌𝐄𝐍𝐓𝐀𝐑𝐍𝐎𝐆 𝐅𝐈𝐋𝐌𝐀 koji promovira lagan način života. Ukupno se prikazuje 4 filma. Filmove je odabrao Đelo Hadžiselimović koji će i sam nazočiti događanju.

#kreativnoproljece #projekti
... See MoreSee Less

𝐊𝐀𝐒̌𝐓𝐄𝐋𝐀𝐍𝐒𝐊𝐈 𝐙̌𝐌𝐔𝐋𝐈 𝐈 𝐏𝐉𝐀𝐓𝐈

Pogledajte kako je bilo na prvom Wine and food festivalu "Kaštelanski žmuli i pjati" održanom u Kaštel Starom u PZ Kaštelacoop (Zadruga)... prošlog petka u večernjim satima... U organizaciji su sudjelovali članovi Klastera Zora: SŠ Braća Radić i naša udruga Mastrinka uz podršku Grada Kaštela i TZ Grada Kaštela...
m.youtube.com/watch?v=sLjiGFrExsc&feature=youtu.be

#kreativnoproljece #projekti
... See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

Load more
Scroll Up