KAŠTELA NATIVES

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj podstranice isključiva je odgovornost Udruge maslinara Kaštela “Mastrinka”.

Za više o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr.

NZRCD u boji

Lokalno društveno poduzetništvo - KAŠTELA NATIVES

Naziv projekta: Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES, UP.02.3.1.03.0099

Naziv korisnika/ partnera u projektu: 

  • Korisnik: Udruga maslinara Kaštela “Mastrinka”
  • Partneri: “Bijaći” društvo za očuvanje Kaštela i Udruga “MI” – Split

Kratki opis projekta:

KAŠTELA NATIVES je projekt jačanja društvenog poduzetništva na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projekt doprinosi održivosti civilnog društva, smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te povećanju konkurentnosti mikropoduzeća i slobodnih poduzetnika (slobodna zanimanja/ samozapošljavanje).

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

  1. Ojačati kapacitete društvenih poduzetnika za valorizaciju potencijala ENO-GASTRO i KULTURNOG turizma
  2. Potaknuti PILOT program edukacije nezaposlenih za društveno poduzetništvo
  3. Uspostaviti i na nacionalnoj razini promovirati održivi model društvenog poduzeća koji se temelji na povijesnoj, kulturnoj i eno-gastro baštini

Ukupna vrijednost i iznos koji sufinancira EU (u HRK):

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.100.092,94 HRK.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15% i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%.

Razdoblje provedbe projekta:

12. ožujka 2021. do 12. rujna 2023.

Kontakt osoba za više informacija:

Goran Pavlov, voditelj projekta

mastrinka@mastrinka.hr

095/851-5482

UDRUGA MASLINARA KAŠTELA „MASTRINKA“ POTPISALA UGOVOR VRIJEDAN PREKO MILIJUN KUNA

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan u petak, 12. ožujka svečano su uručili osam ugovora ukupne vrijednosti gotovo 10 milijuna kuna za društveno poduzetništvo. Ugovori su sufinancirani sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ potpisala je ugovor u iznosu od 1.100.092,94 HRK za projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ koji će provoditi u partnerstvu s „Bijaćima” društvom za očuvanje kulturne baštine Kaštela i Udrugom “MI” – Split na području Kaštela. Kroz projekt će se jačati društveno poduzetništvo na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projektom se sufinancira osnivanje i rad Baštinske gastro utvrde Rušinac u Kaštelima.
 
Više informacija o samom projektu i aktivnostima koje će se odvijati u sklopu njega bit će dostupno na našem webu kao i na Facebooku, a tekst o potpisivanju ugovora dostupan je na sljedećoj poveznici: https://mrosp.gov.hr/…/ministar-josip-aladrovic-u…/12290 .

Objave

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Load more
Scroll Up