KAŠTELA NATIVES

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj podstranice isključiva je odgovornost Udruge maslinara Kaštela “Mastrinka”.

Za više o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr.

NZRCD u boji

Lokalno društveno poduzetništvo - KAŠTELA NATIVES

Naziv projekta: Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES, UP.02.3.1.03.0099

Naziv korisnika/ partnera u projektu: 

 • Korisnik: Udruga maslinara Kaštela “Mastrinka”
 • Partneri: “Bijaći” društvo za očuvanje Kaštela i Udruga “MI” – Split

Kratki opis projekta:

KAŠTELA NATIVES je projekt jačanja društvenog poduzetništva na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projekt doprinosi održivosti civilnog društva, smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te povećanju konkurentnosti mikropoduzeća i slobodnih poduzetnika (slobodna zanimanja/ samozapošljavanje).

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

 1. Ojačati kapacitete društvenih poduzetnika za valorizaciju potencijala ENO-GASTRO i KULTURNOG turizma
 2. Potaknuti PILOT program edukacije nezaposlenih za društveno poduzetništvo
 3. Uspostaviti i na nacionalnoj razini promovirati održivi model društvenog poduzeća koji se temelji na povijesnoj, kulturnoj i eno-gastro baštini

Ukupna vrijednost i iznos koji sufinancira EU (u HRK):

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.100.092,94 HRK.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15% i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%.

Razdoblje provedbe projekta:

12. ožujka 2021. do 12. rujna 2023.

Kontakt osoba za više informacija:

Goran Pavlov, voditelj projekta

mastrinka@mastrinka.hr

095/851-5482

UDRUGA MASLINARA KAŠTELA „MASTRINKA“ POTPISALA UGOVOR VRIJEDAN PREKO MILIJUN KUNA

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan u petak, 12. ožujka svečano su uručili osam ugovora ukupne vrijednosti gotovo 10 milijuna kuna za društveno poduzetništvo. Ugovori su sufinancirani sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ potpisala je ugovor u iznosu od 1.100.092,94 HRK za projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ koji će provoditi u partnerstvu s „Bijaćima” društvom za očuvanje kulturne baštine Kaštela i Udrugom “MI” – Split na području Kaštela. Kroz projekt će se jačati društveno poduzetništvo na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projektom se sufinancira osnivanje i rad Baštinske gastro utvrde Rušinac u Kaštelima.
 
Više informacija o samom projektu i aktivnostima koje će se odvijati u sklopu njega bit će dostupno na našem webu kao i na Facebooku, a tekst o potpisivanju ugovora dostupan je na sljedećoj poveznici: https://mrosp.gov.hr/…/ministar-josip-aladrovic-u…/12290 .

Objave

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

KAŠTELA NATIVES – ODRŽANE PRVE EDUKACIJE

U sklopu projekta „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ u proteklih mjesec dana održana je probna tura po Kaštel Gomilici kao dio pripreme i testiranja edukacijskih materijala za turističke vodiče. Materijale pripremaju članovi radne skupine partnera Društva „Bijaći“ koju sačinjavaju povjesničari, geografi, arheolozi i turistički vodiči te su samo dio turističkih priča koje se razvijaju u sklopu ovog projekta s ciljem obogaćivanja turističke ponude na području Kaštela. S obzirom da su Kaštela bogata povijesnom i kulturnom baštinom nema sumnje da će ture u pripremi biti iznimno zanimljive, poučne i zabavne.

Uz to održane su edukacijske radionice za izradu slastica pod stručnim vodstvom profesorice Prlić u prostorima Udruge maslinara Kaštela Mastrinka te u praktikumu Srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću. Radionice su bile namijenjene nezaposlenima koji su se željeli upoznati s izradom tradicionalnih kaštelanskih i dalmatinskih slastica te ojačati svoje kapacitete i poboljšati svoj položaj na tržištu rada. „Broj sudionika bio je ograničen, a iznimno nam je drago da su se javile uistinu motivirane osobe koje i inače vole izrađivati slastice te su svojom dobrom voljom, iskustvom i znanjem doprinijele ugodnoj atmosferi prilikom učenja“ – izjavila je Petra Skelin Giljanović, voditeljica projekta iz UMK Mastrinka.

U nastavku možete vidjeti dio atmosfere sa događanja.

Da podsjetimo, KAŠTELA NATIVES je projekt jačanja društvenog poduzetništva na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projekt doprinosi održivosti civilnog društva, smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te povećanju konkurentnosti mikropoduzeća i slobodnih poduzetnika (slobodna zanimanja/ samozapošljavanje).
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.100.092,94 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15% i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%.

#umkmastrinka #projekti #kastelanatives
... See MoreSee Less

KAŠTELA NATIVES – ODRŽANE PRVE EDUKACIJE U sklopu projekta „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ u proteklih mjesec dana održana je probna tura po Kaštel Gomilici kao dio pripreme i testiranja edukacijskih materijala za turističke vodiče. Materijale pripremaju članovi radne skupine partnera Društva „Bijaći“ koju sačinjavaju povjesničari, geografi, arheolozi i turistički vodiči te su samo dio turističkih priča koje se razvijaju u sklopu ovog projekta s ciljem obogaćivanja turističke ponude na području Kaštela. S obzirom da su Kaštela bogata povijesnom i kulturnom baštinom nema sumnje da će ture u pripremi biti iznimno zanimljive, poučne i zabavne. Uz to održane su edukacijske radionice za izradu slastica pod stručnim vodstvom profesorice Prlić u prostorima Udruge maslinara Kaštela Mastrinka te u praktikumu Srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću. Radionice su bile namijenjene nezaposlenima koji su se željeli upoznati s izradom tradicionalnih kaštelanskih i dalmatinskih slastica te ojačati svoje kapacitete i poboljšati svoj položaj na tržištu rada. „Broj sudionika bio je ograničen, a iznimno nam je drago da su se javile uistinu motivirane osobe koje i inače vole izrađivati slastice te su svojom dobrom voljom, iskustvom i znanjem doprinijele ugodnoj atmosferi prilikom učenja“ – izjavila je Petra Skelin Giljanović, voditeljica projekta iz UMK Mastrinka. U nastavku možete vidjeti dio atmosfere sa događanja. Da podsjetimo, KAŠTELA NATIVES je projekt jačanja društvenog poduzetništva na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projekt doprinosi održivosti civilnog društva, smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te povećanju konkurentnosti mikropoduzeća i slobodnih poduzetnika (slobodna zanimanja/ samozapošljavanje).
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.100.092,94 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15% i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%. #umkmastrinka #projekti #kastelanatives

POZIV

Znate li nekoga tko bi želio naučiti izrađivati tradicionalne slastice gotovo kao profesionalac i to posve besplatno? Neka nam se javi na 095/851-5482 ili neka popuni formu dostupnu na poveznici forms.gle/snUznq2JxLFwegpu7
U sklopu projekta "Lokalno društveno poduzetništvo - KAŠTELA NATIVES" organiziramo neformalnu edukaciju s mogućnošću plaćene stručne prakse. Predznanje iz slastičarstva nije potrebno.

#umkmastrinka #projekti #kastelanatives
... See MoreSee Less

POZIV Znate li nekoga tko bi želio naučiti izrađivati tradicionalne slastice gotovo kao profesionalac i to posve besplatno? Neka nam se javi na 095/851-5482 ili neka popuni formu dostupnu na poveznici https://forms.gle/snUznq2JxLFwegpu7
U sklopu projekta Lokalno društveno poduzetništvo - KAŠTELA NATIVES organiziramo neformalnu edukaciju s mogućnošću plaćene stručne prakse. Predznanje iz slastičarstva nije potrebno. #umkmastrinka #projekti #kastelanatives

Comment on Facebook

Ivan Vicenco Pensa idem dat otkaz da se mogu prijavit 🤭

Ivana Krstulović

EDUKACIJA ZA IZRADU KURIKULUMA

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ u sklopu projekta „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ organizirala je radionicu o izradi kurikuluma za članove radnih skupina, angažirane na projektu. Poludnevna radionica održana je u subotu, 26. veljače u prostorima udruge u Kaštel Sućurcu, pod vodstvom Filipa Dulčića. Neformalni kurikulumi pripremaju se za turističke vodiče koji će voditi ture po Kaštelima, kao i za osobe koje će sudjelovati u pripremi hrane i slastica u sklopu projekta „KAŠTELA NATIVES“.

KAŠTELA NATIVES je projekt jačanja društvenog poduzetništva na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projekt doprinosi održivosti civilnog društva, smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te povećanju konkurentnosti mikropoduzeća i slobodnih poduzetnika (slobodna zanimanja/ samozapošljavanje)
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.100.092,94 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15% i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%.

#umkmastrinka #projekti #kastelanatives
... See MoreSee Less

EDUKACIJA ZA IZRADU KURIKULUMA Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ u sklopu projekta „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ organizirala je radionicu o izradi kurikuluma za članove radnih skupina, angažirane na projektu. Poludnevna radionica održana je u subotu, 26. veljače u prostorima udruge u Kaštel Sućurcu, pod vodstvom Filipa Dulčića. Neformalni kurikulumi pripremaju se za turističke vodiče koji će voditi ture po Kaštelima, kao i za osobe koje će sudjelovati u pripremi hrane i slastica u sklopu projekta „KAŠTELA NATIVES“. KAŠTELA NATIVES je projekt jačanja društvenog poduzetništva na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projekt doprinosi održivosti civilnog društva, smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te povećanju konkurentnosti mikropoduzeća i slobodnih poduzetnika (slobodna zanimanja/ samozapošljavanje)
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.100.092,94 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 15% i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%. #umkmastrinka #projekti #kastelanatives

ODRŽAN 4. RADNI SASTANAK „KAŠTELA NATIVES“ PARTNERA

Četvrti radni sastanak partnera na projektu „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ održan je 15. veljače 2022. u uredu Udruge maslinara Kaštela „Mastrinka“ u Kaštel Sućurcu te online.

Uz Mastrinku na sastanku su sudjelovali partneri iz „Bijaća“ društva za očuvanje kulturne baštine Kaštela i Udruge „MI“ Split. Napravljen je pregled dosadašnjih aktivnosti te plan rada u narednom periodu.

U pripremi su neformalne edukacije o Kaštelima za turističke vodiče, koje će se održati u proljeće pa su pozvani zainteresirani vodiči da se jave na mail mastrinka@mastrinka.hr ili na broj 095/851-5482 ukoliko bi željeli sudjelovati na njima. Više detalja bit će objavljeno u narednom periodu.

#umkmastrinka #projekti #kastelanatives
... See MoreSee Less

ODRŽAN 4. RADNI SASTANAK „KAŠTELA NATIVES“ PARTNERA Četvrti radni sastanak partnera na projektu „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ održan je 15. veljače 2022. u uredu Udruge maslinara Kaštela „Mastrinka“ u Kaštel Sućurcu te online. Uz Mastrinku na sastanku su sudjelovali partneri iz „Bijaća“ društva za očuvanje kulturne baštine Kaštela i Udruge „MI“ Split. Napravljen je pregled dosadašnjih aktivnosti te plan rada u narednom periodu. U pripremi su neformalne edukacije o Kaštelima za turističke vodiče, koje će se održati u proljeće pa su pozvani zainteresirani vodiči da se jave na mail mastrinka@mastrinka.hr ili na broj 095/851-5482 ukoliko bi željeli sudjelovati na njima. Više detalja bit će objavljeno u narednom periodu. #umkmastrinka #projekti #kastelanatives

OKRUGLI STOL „BERBA MASLINA & TURIZAM“ I MANIFESTACIJA „JEDIMO ZDRAVO, JEDIMO LOKALNO“

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ nakon redovne godišnje skupštine organizira Okrugli stol na temu „Berba maslina & turizam“ koji će se održati u petak, 18. veljače 2022. u Gimnaziji u Kaštel Novom, na adresi Polinovac 8 s početkom u 18.15 sati.

Na Okruglom stolu „Berba maslina & turizam“ bit će predstavljena iskustva organiziranja turističkih aranžmana koji uključuju berbu na području Istre, Kvarnera i Neretve sve s ciljem poticanja rasprave o mogućnostima pokretanja organiziranih berbi maslina u kojima bi sudjelovali i turisti na području Kaštela i okolice.

Jesu li Kaštela, kaštelanski maslinari, ali i iznajmljivači te turističke agencije spremne za uvrštavanje ovakvog tipa turizma u svoju ponudu te proširenje turističke sezone?

Panelisti Okruglog stola su predstavnici i djelatnici iz turističkog i poljoprivrednog sektora te civilnog društva:

• Nada Maršić, direktorica Turističke zajednice grada Kaštela
• Matilda Kežić, turistička djelatnica
• Tihomir Pušnik, član UO UMK Mastrinka, maslinar i pružatelj smještaja
• Mladen Krnić, umirovljeni novinar, maslinar i pružatelj smještaja
• Edvard Lesnik, izvršni direktor Olivari Travel
• Marko Lemac, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva „Kozjak“
• Nives Ivelja, direktorica Udruge „MI“ – Split, uključena u projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“

Sve zainteresirane pozivamo na sudjelovanje i doprinos kvalitetnoj raspravi o ovoj temi. S obzirom na epidemiološku situaciju i aktualne mjere broj sudionika je ograničen pa Vas molimo da nam se javite ukoliko želite doći na broj: 095/851-5482 ili na mail: mastrinka@mastrinka.hr.
Također, ukoliko imate pitanja ili prijedloge na navedenu temu pišite nam na mail ili u inbox na Facebook: Udruga maslinara Kaštela Mastrinka s nazivom teme: Berba & turizam.

Nakon okruglog stola „Berba maslina & turizam“ , u 19.30 sati bit će organizirana manifestacija „Jedimo zdravo, jedimo lokalno“ u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ na kojoj će se sudionici upoznati s lokalnim, zdravim jelom kojeg će pripremiti kuhar Tomislav Zoko.

Visit Kaštela Centar Zlatno doba - Udruga MI HPD "Kozjak" - Kaštel Sućurac

#umkmastrinka #aktivnosti #projekti #aktivnaikvalitetnastarost #kastelanatives
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Pavo Paul Jerković 💫

MASTRINKA NA FESTIVALU CRLJENKA I ROĐAKA - ZIN FEST 2021.

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ sudjelovala je na prvom Festivalu crljenka i rođaka – ZIN FEST-u 2021. koji se održao u Restoranu Spinnaker u Marini u Kaštel Gomilici od 11. do 13. studenog 2021. u organizaciji Javne ustanove RERA S.D., Klastera ZORA – čiji je član i UMK „Mastrinka“, Grada Kaštela i Turističke zajednice grada Kaštela.

Osim vinara, tijekom trodnevne manifestacije imali su priliku predstaviti se i proizvođači drugih autohtonih proizvoda pa je i Mastrinka iskoristila priliku i predstavila ulja svojih članova, maslinara Srećka Katinca, Petra Kanajeta, Ivana Burića kao i ulje Zajednice maslinara i uljara Hrvatske čiji je član.

Zahvaljujući potpori Turističke zajednice grada Kaštela i suradnji s Đulijanom Nolom iz tvrtke Bots & Pots Mastrinka je tijekom prvog dana festivala, 11. studenog organizirala „Kaštelanske pikulece“ pri čemu je robot kuhar spremao jela koja su prisutni mogli degustirati u obliku zalogajčića. „Kao udruga koja drži do tradicije, ali ide ukorak s vremenom kroz 'Kaštelanske pikulece' želja nam je bila podsjetiti na zdrava, kuhana jela s ovih prostora koja se mogu izvrsno kombinirati s maslinovim uljem, samo na drukčiji način od uobičajenog“, izjavio je Goran Pavlov, predsjednik Mastrinke.
Na meniju je bilo nekoliko jela koja se mogu skuhati u jednom loncu: kozice s makaronima, crni rižoto i biftek s makaronima koji su bili podjednako dobri kao kad kuha „pravi“ kuhar, što su potvrdili i prisutni kuhari s dugogodišnjim iskustvom. Ipak, nema straha da će roboti zauzeti radna mjesta ljudima jer robot ne bi mogao kuhati da to nije „naučio“ od kuhara, u ovom slučaju Vedrana Varvodića i stručnjaka te programera koji stoje iza Bots & Pots brenda. Kuhari će ipak biti nezamjenjivi jer netko treba osmisliti jela, pripremiti sastojke, kao i održavati robota, ali da je to budućnost smatra i chef Antun Nišević. Kako radi robot kuhar imali su priliku vidjeti i učenici srednjih škola, budući kuhari, koji će možda jednog dana i sami koristiti robote prilikom pripreme jela, a Đulijano Nola prisutnima je najavio skoro otvaranje restorana u kojem će kuhati roboti kuhari u centru Zagreba.

U petak, 12. studenoga Petra Skelin Giljanović iz UMK „Mastrinka“ predstavila je rad udruge Mastrinke koja sljedeće godine slavi 20. godina postojanja, kao i projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“, financiran iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske. U sklopu projekta razvijaju se novi turistički proizvodi na području Kaštela, a i educirat će se zaposleni i nezaposleni u turizmu pri čemu će s nekima od njih biti ostvarena i suradnja.

Partneri iz Udruge „MI“ – Split prisutnima su objasnili koncept društvenog poduzetništva, s posebnim naglaskom na projekt KAŠTELA NATIVES, koje su njegove dobrobiti i prednosti te zašto bi se taj način poduzetništva trebao ohrabrivati.

ZIN FEST 2021. održao se u sklopu projekta Revival, financiranog sredstvima iz prekogranične suradnje INTERREG Italija – Hrvatska koji provodi Javna ustanova RERA S.D. te je omogućio predstavljanje vina, ali i drugih delicija i proizvoda s ovih prostora, kao i upoznavanje sa zanimljivim projektima koji se provode ne samo na području Splitsko-dalmatinske županije nego i na razini cijele Hrvatske. Nadamo se da je ovo tek prvi u nizu Festivala crljenka i rođaka koji će pridonijeti prepoznatljivosti Kaštela na turističkim mapama.

Foto: © PSG & DJJ

Tourist Board Kaštela Bots&Pots Centar Zlatno doba - Udruga MI

#umkmastrinka #projekti #kastelanatives #kastelanskepikulece #aktivnosti
... See MoreSee Less

MASTRINKA NA FESTIVALU CRLJENKA I ROĐAKA - ZIN FEST 2021. Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ sudjelovala je na prvom Festivalu crljenka i rođaka – ZIN FEST-u 2021. koji se održao u Restoranu Spinnaker u Marini u Kaštel Gomilici od 11. do 13. studenog 2021. u organizaciji Javne ustanove RERA S.D., Klastera ZORA – čiji je član i UMK „Mastrinka“, Grada Kaštela i Turističke zajednice grada Kaštela. Osim vinara, tijekom trodnevne manifestacije imali su priliku predstaviti se i proizvođači drugih autohtonih proizvoda pa je i Mastrinka iskoristila priliku i predstavila ulja svojih članova, maslinara Srećka Katinca, Petra Kanajeta, Ivana Burića kao i ulje Zajednice maslinara i uljara Hrvatske čiji je član. Zahvaljujući potpori Turističke zajednice grada Kaštela i suradnji s Đulijanom Nolom iz tvrtke Bots & Pots Mastrinka je tijekom prvog dana festivala, 11. studenog organizirala „Kaštelanske pikulece“ pri čemu je robot kuhar spremao jela koja su prisutni mogli degustirati u obliku zalogajčića. „Kao udruga koja drži do tradicije, ali ide ukorak s vremenom kroz Kaštelanske pikulece želja nam je bila podsjetiti na zdrava, kuhana jela s ovih prostora koja se mogu izvrsno kombinirati s maslinovim uljem, samo na drukčiji način od uobičajenog“, izjavio je Goran Pavlov, predsjednik Mastrinke. 
Na meniju je bilo nekoliko jela koja se mogu skuhati u jednom loncu: kozice s makaronima, crni rižoto i biftek s makaronima koji su bili podjednako dobri kao kad kuha „pravi“ kuhar, što su potvrdili i prisutni kuhari s dugogodišnjim iskustvom. Ipak, nema straha da će roboti zauzeti radna mjesta ljudima jer robot ne bi mogao kuhati da to nije „naučio“ od kuhara, u ovom slučaju Vedrana Varvodića i stručnjaka te programera koji stoje iza Bots & Pots brenda. Kuhari će ipak biti nezamjenjivi jer netko treba osmisliti jela, pripremiti sastojke, kao i održavati robota, ali da je to budućnost smatra i chef Antun Nišević. Kako radi robot kuhar imali su priliku vidjeti i učenici srednjih škola, budući kuhari, koji će možda jednog dana i sami koristiti robote prilikom pripreme jela, a Đulijano Nola prisutnima je najavio skoro otvaranje restorana u kojem će kuhati roboti kuhari u centru Zagreba. U petak, 12. studenoga Petra Skelin Giljanović iz UMK „Mastrinka“ predstavila je rad udruge Mastrinke koja sljedeće godine slavi 20. godina postojanja, kao i projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“, financiran iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske. U sklopu projekta razvijaju se novi turistički proizvodi na području Kaštela, a i educirat će se zaposleni i nezaposleni u turizmu pri čemu će s nekima od njih biti ostvarena i suradnja. Partneri iz Udruge „MI“ – Split prisutnima su objasnili koncept društvenog poduzetništva, s posebnim naglaskom na projekt KAŠTELA NATIVES, koje su njegove dobrobiti i prednosti te zašto bi se taj način poduzetništva trebao ohrabrivati. ZIN FEST 2021. održao se u sklopu projekta Revival, financiranog sredstvima iz prekogranične suradnje INTERREG Italija – Hrvatska koji provodi Javna ustanova RERA S.D. te je omogućio predstavljanje vina, ali i drugih delicija i proizvoda s ovih prostora, kao i upoznavanje sa zanimljivim projektima koji se provode ne samo na području Splitsko-dalmatinske županije nego i na razini cijele Hrvatske. Nadamo se da je ovo tek prvi u nizu Festivala crljenka i rođaka koji će pridonijeti prepoznatljivosti Kaštela na turističkim mapama. Foto: © PSG & DJJ Tourist Board Kaštela Bots&Pots Centar Zlatno doba - Udruga MI #umkmastrinka #projekti #kastelanatives #kastelanskepikulece #aktivnosti

MASTRINKA NA ZIN FEST-u 2021.

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ sudjelovat će na prvom Festivalu crljenka i rođaka – ZIN FEST-u 2021. koji će se održati u Restoranu Spinnaker u Marini u Kaštel Gomilici od 11. do 13. studenog 2021. u organizaciji Javne ustanove RERA S.D., Klastera ZORA – čiji je član i UMK „Mastrinka“, Grada Kaštela i Turističke zajednice grada Kaštela.

Tijekom trodnevne manifestacije u sklopu bogatog eno-gastro programa osim vinara predstavit će se i proizvođači drugih autohtonih proizvoda, kao i eno-gastro baštine, među kojima će biti predstavljeni i proizvodi članova kaštelanske Mastrinke.

Zahvaljujući podršci TZ grada Kaštela i suradnji s Đulijanom Nolom iz Bots & Pots-a u četvrtak 11. studenoga od 16h u sklopu „Kaštelanskih pikuleca“ robot kuhar pripremat će tradicionalna dalmatinska jela koja će prisutni moći isprobati.

U petak, 12. studenoga u 16h Petra Skelin Giljanović iz UMK „Mastrinka“ predstavit će rad udruge kao i projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“, a Nives Ivelja i Dana Jurman Jakus iz Udruge „MI“ – Split objasnit će koncept društvenog poduzetništva, s posebnim naglaskom na projekt KAŠTELA NATIVES.

ZIN FEST 2021. održat će se u sklopu projekta Revival, financiranog sredstvima iz prekogranične suradnje INTERREG Italija – Hrvatska koji provodi Javna ustanova RERA S.D..

Tourist Board Kaštela Bots&Pots Centar Zlatno doba - Udruga MI

#umkmastrinka #aktivnosti #projekti #kastelanatives #kastelanskepikulece
... See MoreSee Less

MASTRINKA NA ZIN FEST-u 2021. Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ sudjelovat će na prvom Festivalu crljenka i rođaka – ZIN FEST-u 2021. koji će se održati u Restoranu Spinnaker u Marini u Kaštel Gomilici od 11. do 13. studenog 2021. u organizaciji Javne ustanove RERA S.D., Klastera ZORA – čiji je član i UMK „Mastrinka“, Grada Kaštela i Turističke zajednice grada Kaštela. Tijekom trodnevne manifestacije u sklopu bogatog eno-gastro programa osim vinara predstavit će se i proizvođači drugih autohtonih proizvoda, kao i eno-gastro baštine, među kojima će biti predstavljeni i proizvodi članova kaštelanske Mastrinke. Zahvaljujući podršci TZ grada Kaštela i suradnji s Đulijanom Nolom iz Bots & Pots-a u četvrtak 11. studenoga od 16h u sklopu „Kaštelanskih pikuleca“ robot kuhar pripremat će tradicionalna dalmatinska jela koja će prisutni moći isprobati. U petak, 12. studenoga u 16h Petra Skelin Giljanović iz UMK „Mastrinka“ predstavit će rad udruge kao i projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“, a Nives Ivelja i Dana Jurman Jakus iz Udruge „MI“ – Split objasnit će koncept društvenog poduzetništva, s posebnim naglaskom na projekt KAŠTELA NATIVES. ZIN FEST 2021. održat će se u sklopu projekta Revival, financiranog sredstvima iz prekogranične suradnje INTERREG Italija – Hrvatska koji provodi Javna ustanova RERA S.D.. Tourist Board Kaštela Bots&Pots Centar Zlatno doba - Udruga MI #umkmastrinka #aktivnosti #projekti #kastelanatives #kastelanskepikulece

PROJEKT KAŠTELA NATIVES PREDSTAVLJEN U SKLOPU 7. MEĐUNARODNOG KONGRESA POVIJESNIH GRADOVA

Projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ predstavljen je u Solinu 21. listopada na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova, u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Hotela President Solin i grada Solina. Kongres se održao pod geslom „Meet, share & build“ sa ciljem poticanja susreta čelnih ljudi u turizmu i arheologiji povijesnih gradova, razmjene iskustava u pogledu promocije na domaćem i međunarodnom tržištu kao i razvoja novih turističkih proizvoda i aranžmana.

Goran Pavlov i Petra Skelin Giljanović iz IRI Centra odnosno Udruge maslinara Kaštela „Mastrinka“ održali su predavanje pod nazivom „Uloga digitalnog prepričavanja u turizmu – CCI4TOURISM i KAŠTELA NATIVES“. Pavlov je objasnio važnost i mogućnosti digitalnog prepričavanja poput promocije zabačenih i novih lokaliteta te izrade skalabilnih tematskih tura sa ciljem usmjeravanja posjetitelja na manje poznate lokacije unutar destinacije te stvaranje novog doživljaja i individualnog iskustva kroz platformu Adriatic Quest koja se razvija u sklopu CCI4TOURISM projekta.

Petra Skelin Giljanović iskoristila je priliku za predstavljanje rada Udruge maslinara Kaštela „Mastrinka“ koja sljedeće godine slavi 20 godina od osnivanja. Predstavila je projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ u sklopu kojeg su organizirani tečaj maslinarstva i kulinarske radionice te je predstavila planove za projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ koji uključuju i renovaciju dijela dvorca Rušinac u Kaštel Lukšiću. Kroz partnerstvo s „Bijaćima“ društvom za očuvanje kulturne baštine Kaštela i Udrugom „MI“ – Split priprema se jedan cjelovit turistički proizvod kojim se želi doprinijeti turističkoj ponudi Kaštela i brendiranju Kaštela na turističkim mapama. U tijeku su pripreme materijala za turističke ture po Kaštelima koje će uključivati teme od prapovijesti do danas pri čemu će neke od njih biti dostupne i na digitalnim platformama, a u najavi su i edukacije za turističke vodiče o lokalitetima i zanimljivostima kako bi ih mogli adekvatno predstaviti posjetiteljima. U sklopu projekta KAŠTELA NATIVES educirat će se nezaposleni kao i zaposleni u turizmu kako bi ojačali svoje kapacitete i bili u mogućnosti aktivno se uključiti u promociju destinacije te kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. Omogućit će se lokalnim dobavljačima plasiranje svojih proizvoda – tradicionalnih kaštelanskih jela i pića; proizvoda od maslina i maslinova ulja, vina i drugih u dvorcu Rušinac koji bi trebao postati jedna od nezaobilaznih točaka prilikom posjeta Kaštelima

U pripremi je i predstavljanje koncepta lokalnog društvenog poduzetništva pa ćemo u narednom periodu poslati i pozive svima zainteresiranima za sudjelovanje na promocijama.

Projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ započeo je u ožujku 2021. i provodit će se do rujna 2023.. Nositelj projekta je Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“, a partneri su „Bijaći“ društvo za očuvanje kulturne baštine Kaštela i Udruga „MI“ – Split. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.100.092,94 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Solin Tourist Board Hotel President Solin Digital Authors EU CCI4Tourism Centar Zlatno doba - Udruga MI

#umkmastrinka #projekti #kastelanatives
... See MoreSee Less

PROJEKT KAŠTELA NATIVES PREDSTAVLJEN U SKLOPU 7. MEĐUNARODNOG KONGRESA POVIJESNIH GRADOVA Projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ predstavljen je u Solinu 21. listopada na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova, u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Hotela President Solin i grada Solina. Kongres se održao pod geslom „Meet, share & build“ sa ciljem poticanja susreta čelnih ljudi u turizmu i arheologiji povijesnih gradova, razmjene iskustava u pogledu promocije na domaćem i međunarodnom tržištu kao i razvoja novih turističkih proizvoda i aranžmana. Goran Pavlov i Petra Skelin Giljanović iz IRI Centra odnosno Udruge maslinara Kaštela „Mastrinka“ održali su predavanje pod nazivom „Uloga digitalnog prepričavanja u turizmu – CCI4TOURISM i KAŠTELA NATIVES“. Pavlov je objasnio važnost i mogućnosti digitalnog prepričavanja poput promocije zabačenih i novih lokaliteta te izrade skalabilnih tematskih tura sa ciljem usmjeravanja posjetitelja na manje poznate lokacije unutar destinacije te stvaranje novog doživljaja i individualnog iskustva kroz platformu Adriatic Quest koja se razvija u sklopu CCI4TOURISM projekta. Petra Skelin Giljanović iskoristila je priliku za predstavljanje rada Udruge maslinara Kaštela „Mastrinka“ koja sljedeće godine slavi 20 godina od osnivanja. Predstavila je projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ u sklopu kojeg su organizirani tečaj maslinarstva i kulinarske radionice te je predstavila planove za projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ koji uključuju i renovaciju dijela dvorca Rušinac u Kaštel Lukšiću. Kroz partnerstvo s „Bijaćima“ društvom za očuvanje kulturne baštine Kaštela i Udrugom „MI“ – Split priprema se jedan cjelovit turistički proizvod kojim se želi doprinijeti turističkoj ponudi Kaštela i brendiranju Kaštela na turističkim mapama. U tijeku su pripreme materijala za turističke ture po Kaštelima koje će uključivati teme od prapovijesti do danas pri čemu će neke od njih biti dostupne i na digitalnim platformama, a u najavi su i edukacije za turističke vodiče o lokalitetima i zanimljivostima kako bi ih mogli adekvatno predstaviti posjetiteljima. U sklopu projekta KAŠTELA NATIVES educirat će se nezaposleni kao i zaposleni u turizmu kako bi ojačali svoje kapacitete i bili u mogućnosti aktivno se uključiti u promociju destinacije te kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. Omogućit će se lokalnim dobavljačima plasiranje svojih proizvoda – tradicionalnih kaštelanskih jela i pića; proizvoda od maslina i maslinova ulja, vina i drugih u dvorcu Rušinac koji bi trebao postati jedna od nezaobilaznih točaka prilikom posjeta Kaštelima U pripremi je i predstavljanje koncepta lokalnog društvenog poduzetništva pa ćemo u narednom periodu poslati i pozive svima zainteresiranima za sudjelovanje na promocijama. Projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ započeo je u ožujku 2021. i provodit će se do rujna 2023.. Nositelj projekta je Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“, a partneri su „Bijaći“ društvo za očuvanje kulturne baštine Kaštela i Udruga „MI“ – Split. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.100.092,94 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%). Solin Tourist Board Hotel President Solin Digital Authors EU CCI4Tourism Centar Zlatno doba - Udruga MI #umkmastrinka #projekti #kastelanatives
Load more
Scroll Up